Офіційний сайт Молочанської міської ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Електронні послуги Пенсійного фонду України

На даний час Пенсійний фонд України пропонує громадянам скористатися доступними та надійними онлайн-сервісами, які мають на меті спростити взаємодію громадян та ПФУ.

«Пенсійний калькулятор» - надає змогу самостійно розраховувати розмір майбутньої пенсії. При обчисленні заробітної плати та страхового стажу використовуються дані, які містяться в електронних реєстрах Пенсійного фонду, і беруться до уваги при розрахунку розміру майбутньої пенсії. Сервіс має зручну екранну форму для роботи з інформацією та зрозумілий у використанні функціонал. Доступ до нього в особистому кабінеті на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису (раніше – ЕЦП).

Ще одним зручним та доступним сервісом для кожної застрахованої особи, який дає змогу зберігати відомості про трудову діяльність працівника та переглядати їх за потреби є «Електронна трудова книжка». В електронній трудовій міститься інформація про всі трудові відносини працівника за даними звітних відомостей роботодавця та про сплачені страхові внески з 1998 року. Сервіс зберігає інформацію не тільки про трудову діяльність, а й про сплачені страхові внески. Тобто в разі втрати паперової трудової книжки не потрібно втрачати час на відновлення даних, адже вони будуть збережені в електронному форматі. Також немає жодних загроз і щодо фізичного пошкодження трудової книжки чи ризиків фальсифікації та внесення до неї недостовірних відомостей.

«Автоматичне призначення пенсії» - ця послуга впроваджена з 01 липня поточного року та все більше набирає популярності. Цей зручний цифровізований механізм позбавляє необхідності додатково звертатися та особисто відвідувати органи Пенсійного фонду. Послуга надається засобами веб-порталу з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП). Процедура нескладна. Користувач, який ще не є пенсіонером та який авторизувався на веб-порталі Фонду за допомогою КЕП, заповнює анкету-заяву та підписує її КЕП і надсилає її до територіального органу ПФУ разом зі сканованими копіями документів (обов’язковими та тими, які вважає за необхідне надати) для підтвердження його права на певні доплати та пільги. Після опрацювання анкети-заяви користувач отримає інформацію про автоматичне призначення пенсії, дату такого призначення та розмір пенсії за допомогою СМС-повідомлення, засобами веб-порталу або через мобільний за стосунок.

Все більше популярності набуває мобільний застосунок «Пенсійний фонд» - послуга, що надає доступ громадянам до електронних сервісів Пенсійного фонду з мобільних пристроїв (телефону, планшета) з використанням кваліфікованого електронного підпису, BankID або попередньої реєстрації на веб-порталі електронних послуг ПФУ. Використовуючи цей застосунок, можна повноцінно користуватися своїм особистим електронним кабінетом, а саме: отримувати всю необхідну інформацію про заробітну плату та страховий стаж, дані електронної пенсійної справи, Електронного реєстру листків непрацездатності, в онлайн-режимі переглядати відомості електронної трудової книжки, звертатися до ПФУ та отримувати відповіді. Також є можливість переглянути відомості з Реєстру застрахованих осіб, надану роботодавцем (страхувальником) інформацію про заробітну плату, сплачені на користь особи страхові внески, набутий страховий стаж та одержати чи переглянути повідомлення від Пенсійного фонду.

Начальник Токмацького відділу

обслуговування громадян сервісного центру Ліна Білецька

 

Четвер, 22 Жовтня 2020 16:08 | Переглядів: 297