Офіційний сайт Молочанської міської ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Педагоги Молочанського опорного закладу отримали сертифікати та Подяки від Міжнародного Марафону з написання листів

Це – глобальна та щорічна правозахисна кампанія, що присвячена Дню прав людини та проходить у понад 200 країнах світу. Щороку за допомогою Марафону з написання листів люди роблять свій внесок, щоб виправити деякі з найбільших помилок у світі, та звільняють несправедливо засуджених, змінюють репресивні закони та допомагають жертвам порушень прав людини не здаватись. Учасниками марафону стали учні та вчителі Молочанського опорного закладу.
Звісно, світ змінився і йдеться не лише про паперові листи – ми підписуємо петиції, пишемо на e-mail, постимо у Facebook та Twitter, надсилаємо фотографії та листівки. З активним 9-А класом класний керівник Антонова Ольга писала листи Геральдін Чакон з Венесуели, яку переслідують за активізм. З учнями 11 класу класний керівник Зачосенко Олена переймалися історіями людей, які змушені вести боротьбу за права людей . А Нестеренко Наталія з 9-Б класом обговорювала історії героїв та героїнь Марафону. В 3-А класі діти писали листи підтримки родині Катерини Гандзюк, розфарбовували розмальовку з цієї теми. За три дні зібрано понад 250 підписів на підтримку героїв-героїнь, волонтери та волонтерки проводили ознайомлювальну роботу для батьків і вони також підписували листи підтримки. І ось нещодавно в навчальний заклад надійшли дипломи та сертифікати,слова щирої подяки всім, хто брав участь, всім, хто долучився до нас.
Від імені усієї команди Amnesty International в Україні була висловлена подяка директору Молочанського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – Романовій Марині, за внесок у проведення Марафону написання листів. Вчителька Петренко Галина стала координаторкою Марафону написання листів 2018 Amnesty International в Україні у місті Молочанськ Запорізької області і отримала рекомендаційний лист для подальшої співпраці. З нашою допомогою вдалося зібрати більше 47 000 листів. Щороку завдяки цьому марафону та підтримці вдається збільшувати кількість зібраних листів, а це означає, що шанси допомогти героїням та героям також зросли. Один із учнів, дуже влучно сказав: «Якщо ми не допоможемо, то хто допоможе нам!». А ще нам надіслано подарунок – Книга «Це зробила вона» про 100 жіночих звершень. Представництво в Україні Фонду імені Гайнріха Бьолля надрукувало 150 екземплярів -спеціальний наклад для спільноти #EdCampUkraine .І ми цей подарунок отримали!!!!
В нашому закладі права людини стали конкретною справою... Конкретних людей. І допомагаємо їм ми... Долучайтеся!
Галина ПЕТРЕНКО, координаторка Міжнародного Марафону



Четвер, 11 Квітня 2019 09:17 | Переглядів: 623