Офіційний сайт Молочанської міської ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

До уваги отримувачів міста Молочанська

Токмацьке об’єднане управління Пенсійного фонду України в Запороізькій області інформує пенсіонерів, що отримують пенсію через відділення АТ « Ощадбанк» про нову та актуальну послугу на даний час, яка лише починає запроваджуватись, - електронне пенсійне посвідчення пенсіонера (ЕПП) .
Механізм оформлення, виготовлення та видачі документів, що підтверджують призначення особі пенсії визначено Порядком оформлення, виготовлення та видачі документів, що підтверджують призначення особі пенсії, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 03.11.2017 № 26-1, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 04.12.2017 за № 1464/31332.
Виготовлення платіжних карток, які одночасно є пенсійним посвідченням, здійснюється публічним акціонерним товариством “Державний ощадний банк України” відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» від 14.03.2016 №167.
Електронне пенсійне посвідчення — це сучасний технологічний багатофункціональний інструмент. За його допомогою можна не лише отримати пенсію, а й, наприклад, просто і швидко сплатити за комунальні послуги через інтернет і мати змогу скористатися безліччю інших онлайн- послуг та електронних сервісів. А також це надійний ключ для повноцінного користуватися всіма державними електронними сервісами.
ЕПП поєднує функції пенсійного посвідчення та банківської платіжної картки, містить електронну інформацію про власника посвідчення та електронний підпис.
Переваги ЕПП:
- дає можливість отримувати електронні документи на веб-порталах органів влади;
- з дому переглядати інформацію про розмір пенсії та її складові, дані про страховий стаж, заробіток, сплачені внески, тощо;
- надає можливість написати звернення або подати заяву на призначення чи перерахунок пенсії через інтернет на офіційному сайті Пенсійного фонду;
- термін дії ЕПП – 3 роки ( всі пенсійні картки раніше випускались терміном на 1 рік).
Отримати ЕПП може будь-який пенсіонер, який отримує пенсійні виплати через відділення «Ощадбанку». Для цього йому необхідно звернутись до територіального органу ПФУ за місцем проживання, написати заяву на виготовлення ЕПП, надати 2 фото розміром 30*25мм, мати при собі паспорт та ідентифікаційний код.
Пенсійне посвідчення видається особі, якій призначено пенсію, особисто або її законному представнику у разі пред’явлення документів, що дають змогу територіальному органу Пенсійного фонду (банку) ідентифікувати одержувача пенсій та його законного представника, а також документів, що підтверджують статус законного представника (відповідне посвідчення, свідоцтво про народження, рішення суду тощо), та додатково у разі, якщо законний представник є резидентом, – документів, виданих відповідними контролюючими органами, що засвідчують його реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків.
За оформленням електронного пенсійного посвідчення звертайтеся за адресою:
- Токмацький відділ обслуговування громадян - 71701, м.Токмак, вул.Центральна 42/10, 2-й поверх, кабінет №8;
- Чернігівський сектор обслуговування громадян - 71202, смт. Чернігівка,
вул. Соборна, 403.

Токмацьке об’єднаного управління
Пенсійного фонду України
в Запорізькій області

 



Вівторок, 09 Квітня 2019 09:46 | Переглядів: 622