Офіційний сайт Молочанської міської ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ВІДБУЛАСЬ РОБОЧА ЗУСТРІЧ З ПОСАДОВИМИ ОСОБАМИ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ З ПИТАНЬ ВЧИНЕННЯ НОТАРІАЛЬНИХ ДІЙ

11 лютого у Молочанській  міській раді відбулась нарада з посадовими особами органів місцевого самоврядування з питань вчинення нотаріальних дій, яку очолила заступниця начальника відділу з питань нотаріату у Запорізькій області Управління нотаріату південно-східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції м. Дніпро Наталія Леміш.

У заході взяли участь завідуюча Токмацької державної нотаріальної контори Ольга Зиріна, голова Молочанської міської ради Ірина Володимирівна Липка, керуюча справами виконкому Молочанської міської ради Ольга Миколаївна Костюк, старости Молочанської міської територіальної громади.

У зв’язку з об’єднанням громад старостам делеговано повноваження нотаріату, тому на нараді їх перш за все ознайомили з головними аспектами та правилами нотаріального діловодства для того, щоб в подальшому вони змогли правомірно вчиняти нотаріальні дії: порядок вчинення нотаріальних дій, їх реєстрація, таємниця засвідчення, проблеми, які можуть виникнути при вчиненні нотаріальних дій та шляхи їх вирішення, правильність та можливі помилки при оформленні заповіту, збереження архівних документів, формування справ та умови оплати за нотаріальні послуги.

Крім того, організаторами робочої наради було надано методичні рекомендації щодо вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування та зразки документів нотаріального діловодства, що стане настільною книгою для старост.

Загалом нарада пройшла у конструктивному діалозі, а учасники заходу домовилися про подальшу плідну співпрацю та у разі виникнення питань – про зворотній зв’язок.



П'ятниця, 12 Лютого 2021 11:33 | Переглядів: 329