Офіційний сайт Молочанської міської ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Основні питання щодо Є-лікарняних.

ОСНОВНІ ПИТАННЯ/ПОМИЛКИ ЩОДО Е-ЛІКАРНЯНИХ, З ЯКИМИ ЗВЕРТАЮТЬСЯ ДО ПФУ, ТА ШЛЯХИ ЇХ ВИРІШЕННЯ:

1. ОСОБА НЕ ІДЕНТИФІКУЄТЬСЯ В РЕЄСТР ЗАСТРАХОВАНИХ ОСІБ (ДАЛІ - РЗО) ПРИ ВІДКРИТТІ ЛІКАРНЯНОГО — НЕОБХІДНО ПЕРЕВІРИТИ ЧИ ВІРНО ВНЕСЕНІ ОСОБИСТІ ДАНІ ЗАСТРАХОВАНОЇ ОСОБИ В РЗО

Це можна зробити в особистому кабінеті на вебпорталі ПФУ або звернутися в будь-який сервісний центр Пенсійного фонду. Необхідно перевірити правильність П.І.Б, дані паспорта, ідентифікаційний податковий номер ( далі — ІПН).

У разі виявлення помилки, застрахованій особі необхідно подати анкету РЗО для виправлення невірних даних.

2. МЕДИЧНИЙ ВИСНОВОК СФОРМОВАНО, ЛІКАРНЯНИЙ ВЖЕ ЗАКРИТИЙ, АЛЕ В КАБІНЕТІ СТРАХУВАЛЬНИКА У-ЛІКАРНЯНИЙ ВІДСУТНІЙ

Виявити таку помилку можливо ввівши у відповідному меню підсистеми “Електронний реєстр листків непрацездатності” номер медичного висновку.

ТУТ МОЖЛИВІ ТАКІ ОСНОВНІ ПОМИЛКИ:

- ОСОБА НЕ ІДЕНТИФІКУЄТЬСЯ В РЗО — необхідно перевірити особисті дані пацієнта, якф внесені в декларацію, підписану з сімейним лікарем. Наприклад: особа змінила прізвище, паспорт, відмовилась від ІПН, а в декларації зміни не відображені.

- НЕ ЗНАЙДЕНО СТРАХУВАЛЬНИКА — необхідно звернутися до органів Пенсійного фонду для перевірки відображення у звітності оформлення трудових відносин з відповідним страхувальником, завершення декретної відпустки тощо. Якщо особа прийнята або вийшла з декретної відпустки в кварталі, за який ще на подано Податковий розрахунок, то в такому разі роботодавець повинен подати Податковий розрахунок.

3. ЗАСТРАХОВАНА ОСОБА МАЄ ОДИН ЗАКРИТИЙ Е-ЛІКАРНЯНИЙ, ЗІ СТАТУСОМ “ГОТОВО ДО СПЛАТИ”, ЯКИЙ ВІДОБРАЖАЄТЬСЯ В КАБІНЕТІ СТРАХУВАЛЬНИКА, ТА ДРУГИЙ ЗАКРИТИЙ, ЯКИЙ МАЄ БУТИ ПРОДОВЖЕННЯМ ПОПЕРЕДНЬОГО, АЛЕ В КАБІНЕТІ СТРАХУВАЛЬНИКА НЕ ВІДОБРАЖАЄТЬСЯ

Виявити таку помилку можливо ввівши у відповідному меню підсистеми “Електронний реєстр листків непрацездатності” номер медичного висновку.

Дана помилка виникає, коли лікар замість продовження закриває лікарняний, а при формуванні продовження видається помилка в Реєстрі листків непрацездатності “Операція заборонена — листок непрацездатності має статус “Готово до сплати”. В цьому випадку лікар повинен сформувати новий лікарняний з тим же випадком непрацездатності, які відповідно до роз'яснень ФССУ вважається продовженням попереднього.

РЕКОМЕНДАЦІЇ:

- відслідковувати свої дані в Особистому кабінеті на вебпорталі, де зокрема відображається інформація про прийняття та звільнення;

- при формуванні медичного висновку лікарем перевіряти свої особисті дані



П'ятниця, 24 Вересня 2021 14:47 | Переглядів: 282