Офіційний сайт Молочанської міської ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Мешканці громади зможуть отримувати соціальні допомоги у нових умовах

Одне з головних завдань удосконалення системи соціального захисту в умовах децентралізації – забезпечити кожній людині безперешкодний доступ до соціальної підтримки, адміністративних послуг соціального характеру за місцем свого проживання. Тепер, саме у громаді приймаються заяви та документи для призначення різних видів соціальних допомог. Послуги соціального характеру - нові послуги для Молочанської громади. Але нині, саме цей вид адміністративних послуг набуває популярності серед населення. Саме тому, у Молочанській міській раді виникла необхідність реалізувати право людей на створення належних умов для отримання якісних адміністративних послуг: від отримання допомоги сім’ям з дітьми до отримання субсидії.

Пріоритетний напрямок роботи соціальних служб громади - запровадження послуг соціального характеру шляхом максимального наближення даного виду послуг для населення. Тому, керівництвом громади було проведено заходи, зокрема, щодо підключення спеціалістів виконавчого комітету до програмного комплексу «Соціальна громада» та детального її опанування. На сьогодні вже розпочато прийом громадян із застосуванням цього комплексу. Спеціалісти відділів «Центр надання адміністративних послуг» (в с.Новомиколаївка працює 1 спеціаліст на віддаленому робочому місці) та соціального забезпечення населення ведуть прийом з питань призначення усіх видів соціальних допомог, пільг та субсидій.

Посадові особи формують електронну справу, а саме заповнюють відповідні електронні форми з використанням інформаційних систем Мінсоцполітики і не пізніше наступного робочого дня надсилають електронну справу відділу соціальних гарантій, державних соціальних допомог (м. Токмак) Управління соціального захисту населення Пологівської райдержадміністрації з дотриманням вимог Законів України «Про електронні документи та електронний документообіг», «Про електронні довірчі послуги», «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах». Також заяви з необхідними документами після формування електронної справи не рідше ніж раз на два тижні передаються до вищезазначеного відділу і в паперовому вигляді.

За отриманням всіх видів соціальних допомог можна звернутись за адресами: м.Молочанськ, вул. Педенко, 17 (2 поверх, каб. № 7 та № 8), с.Новомиколаївка, вул.Космічна, 46/1.



Четвер, 09 Вересня 2021 15:27 | Переглядів: 291